ukenru
bayden-povernuvsya-do-vikonannya-prezidentskikh-obovyazkiv-pislya-kolonoskopiyi

Байден повернувся до виконання президентських обов'язків після колоноскопії

 • 18695 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Джо Байден повернувся до виконання обов'язків президента США після того, як йому під анестезією зробили колоноскопію. Про це у Twitter повідомила речник Білого Дому Джен Псакі, передає УНН.

Цитата

"Президент США переговорив із віце-президентом і головою апарату Білого дому приблизно об 11:35 (за місцевим часом - ред) сьогоднішнього ранку. Президент у доброму настрої і в цей час повернувся до своїх обов'язків", - написала Псакі.

Деталі

На час госпіталізації Байдена обов'язки президента США виконувала віце-президент Камала Харріс. Попереднього разу, коли глава держави був під наркозом і тимчасово передавав повноваження віце-президенту, було за президента Джорджа Буша-молодшого.

Байден пройшов колоноскопію за день до 79-го дня народження. Востаннє Байден проходив ретельне медобстеження під час передвиборчої кампанії. У грудні 2019 року в медичному звіті Байдена було оголошено "здоровим, енергійним 77-річним чоловіком, який придатний для успішного виконання своїх президентських обов'язків".

Додамо

Незадовго до вступу на посаду президента лікарі ставили Байдену кілька діагнозів: неклапанна фібриляція передсердь (різновид нерегулярного серцевого ритму), гіперліпідемію (підвищена концентрація жирів, або ліпідів, в крові) та гастроезофагеальний рефлюкс (зворотній рух).

Українські Національні Новини

Новини Світу