ukenru
bayden-pomiluvav-tisyachi-zasudzhenikh-amerikantsiv-yakikh-zasudili-za-zberigannya-kanabisu

Байден помилував тисячі засуджених американців, яких засудили за зберігання канабісу

 • 142804 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Президент США Джо Байден у четвер помилував тисячі американців, засуджених за зберігання марихуани, зробивши новий важливий крок до дестигматизації наркотиків – і виконавши обіцянку, дану своїм прихильникам за місяць до проміжних виборів. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Цитата

"Я оголошую про помилування всіх попередніх федеральних правопорушень, пов'язаних зі звичайним зберіганням марихуани", - сказав Байден.

Деталі

Він не закликав до повної декриміналізації канабісу, сказавши, що "обмеження на торгівлю, маркетинг і продаж неповнолітніми повинні залишатися в силі".

Натомість президент зупинився на особистому володінні речовиною, яку, за оцінками державних органів охорони здоров’я, у 2019 році вживали щонайменше 18 відсотків населення – і яка вже дозволена урядами кількох штатів для рекреаційних чи медичних цілей.

Окрім помилування, Байден доручив міністерствам юстиції та охорони здоров’я визначити, чи слід перекласифікувати канабіс як менш небезпечну речовину.

Чиновники повідомили журналістам, що близько 6 500 людей засуджено за федеральними законами про марихуану. Помилування буде поширено на тисячі інших засуджених за законами у федеральній столиці Вашингтоні.

Нагадаємо

Вибори 2022 року в США відбудуться у вівторок, 8 листопада 2022 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу