bayden-pogovoriv-z-inozemnimi-liderami-na-tli-pochatku-novogo-etapu-viyni-v-ukrayini

Байден поговорив з іноземними лідерами на тлі початку нового етапу війни в Україні

 • 226701 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Сьогодні президент США Джо Байден провів відеоконсультації із союзниками США щодо початку нового етапу війни росії проти України. Про це пише Reuters із посиланням на Білий дім, інформує УНН.

Деталі

Як повідомили, відеозустріч розпочалася о 9:57 ранку за східним часом. Байден проводив її із ситуаційної кімнати Білого дому.

У Білому домі заявили, що метою переговорів було "обговорити нашу незмінну підтримку України та зусилля щодо притягнення росії до відповідальності в межах нашої тісної координації"

До Байдена приєдналися прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, голова Європейської ради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем'єр-міністр Японії Фумі, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоханніс та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Нагадаємо

Напередодні ЗМІ повідомили, що Сполучені Штати скликають переговори у вівторок із главами 7 держав через новий наступ Росії на Україну.

Президент Володимир Зеленський 18 квітня увечері у відеозверненні заявив, що "зараз вже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися". За його словами, значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу.

Сьогодні міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив у вівторок, що москва починає новий етап так званої "спеціальної військової операції" в Україні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі