ukenru
bayden-nazvav-zayavi-rosiyi-pro-mozhlivist-yadernoyi-viyni-bezvidpovidalnimi

Байден назвав заяви росії про можливість ядерної війни "безвідповідальними"

 • 168029 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Заяви росії про можливість ядерної війни є "безвідповідальними" і відображають їхню невдачу в Україні. Про це заявив президент США Джо Байден, виступаючи у Білому домі у четвер, пише УНН.

Цитата

"Вони (заяви Росії – ред.) дійсно турбують мене, тому що це показує відчай, який відчуває росія через те, що вона об'єктивно не може зробити те, що вони обіцяють зробити в першу чергу. Так що, я думаю, це скоріше відображення не правди, а їхньої невдачі", - сказав Байден, коментуючи нещодавні заяви лаврова про використання ядерної зброї.

Деталі

Раніше російський міністр заявив, що ядерне стримування є "принциповою позицією" росії, але додав, що "небезпека серйозна, вона реальна, її не можна недооцінювати".

Байден спростував твердження про те, що США та НАТО нібито ведуть опосередковану війну з росією, заявивши, що заяви росії про опосередковану війну є "виправданням їхньої невдачі" в Україні.

"По-перше, це виправдання їхнього провалу, по-друге, це ще й, якщо вони серйозно… ніхто не повинен коментувати застосування ядерної зброї або можливість її застосування, це безвідповідально", - додав президент США.

Раніше

Глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що "абсолютно безвідповідально" для будь-якого високопоставленого лідера ядерної держави починати "брязкати ядерною шаблею", коли його запитали про те, що міністр закордонних справ росії сергій лавров назвав небезпеку ядерної війни "серйозною та реальною".

Українські Національні Новини

Політика