bayden-nakazav-peredati-dokazi-viyskovikh-zlochiniv-rosiyi-do-gaazkogo-sudu-the-new-york-times

Байден наказав передати докази воєнних злочинів росії до Гаазького суду — The New York Times

 • 1082552 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Президент США Джо Байден секретно наказав передати до Міжнародного кримінального суду докази воєнних злочинів росіян в Україні. Про це пише The New York Times із посиланням на власні джерела, передає УНН.

Деталі

За словами офіційних осіб, рішення, прийняте паном Байденом останніми днями, перекреслює багатомісячний опір Пентагону, який стверджував, що це може відкрити шлях для судового переслідування американських військових.

Зазначається, що американські спецслужби зібрали інформацію, включно з деталями про рішення російських чиновників навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні та примусово депортувати тисячі українських дітей з окупованої території.

Доповнення 

У грудні 2022 року Конгрес США послабив обмеження, які не дозволяли йому надавати допомогу суду в розслідуванні звірств росіян. Але адміністрація Байдена висловила підтримку суду, коли той у березні вирішив видати ордер на арешт путіна через депортації українських дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖІран допомагає росії будувати завод безпілотників, щоб створити "на порядки більший" арсенал - CNN

Однак за лаштунками точилися запеклі внутрішні суперечки про те, чи варто ділитися розвідувальними даними, що проливають світло на дії російських офіційних осіб. У той час як Міністерство юстиції та Державний департамент підтримали це, Пентагон виступив проти такого кроку, адже побоюється прецеденту для притягнення до відповідальності американських військових, зокрема за події в Афганістані.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі