ukenru
bayden-dav-zelene-svitlo-dlya-vidilennya-sche-100-mln-dolariv-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini

Байден дав зелене світло для виділення ще 100 млн доларів військової допомоги Україні

 • 112881 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Президент США Джо Байден у четвер схвалив виділення 100 мільйонів доларів додаткової військової допомоги США для України. Про це йдеться у заяві Держсекретаря США Ентоні Блінкена, поширеній Держдепом, пише УНН.

Цитата

«За дорученням Президента я санкціоную десятий висновок постачання додаткових озброєнь та обладнання для оборони України із запасів Міністерства оборони США на суму до 100 мільйонів доларів. Таким чином, загальний обсяг військової допомоги США Україні досяг приблизно 3,9 мільярда доларів США у вигляді озброєнь та техніки з того часу, як росія розпочала своє жорстоке та неспровоковане повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого», - заявив Блінкен.

Деталі

За його словами, американська та міжнародна військова допомога продовжує доповнювати пряму фінансову підтримку України з боку США, підтримку у документуванні доказів звірств росії проти народу України та заходи щодо подальшого посилення тиску на росію та її посібників.

У сукупності ці зусилля, на думку держсекретаря, зміцнюють позицію України за столом переговорів, продовжуючи ізолювати росію від усього світу доти, доки вона не припинить війну проти України.

«Сполучені Штати, наші союзники та партнери пишаються тим, що солідарні з народом України у його справедливій справі: захист своєї країни та демократії. Разом з нашими союзниками та партнерами ми досягнемо успіху, і демократична, суверенна та незалежна Україна здобуде перемогу», - додав Блінкен.

Раніше

Як писав УНН, раніше у четвер Сенат США проголосував за прийняття додаткової допомоги Україні у розмірі 40 мільярдів доларів США.

Українські Національні Новини

Новини Світу