ukenru
bavariya-rozgromila-borusiya-v-matchi-lideriv-bundesligi

"Баварія" розгромила "Борусію" в матчі лідерів Бундесліги

 • 10122 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. У центральному матчі туру німецької Бундесліги мюнхенська "Баварія" не залишила вдома жодного шансу дортмундській "Борусії", інформує УНН з посиланням на прес-службу "Баварії".

"Баварці" з перших хвилин спробували взяти м'яч під свій контроль і закрити дортмундців на їх половині поля. Підопічні Ковача діяли енергійно і з упевненістю в собі. Однак саме гості створили перший небезпечний момент: на 6-й хвилині в результаті контратаки Дауд з передачі Ройса з 16 метрів пробив у штангу. Цей момент став швидше винятком із загального малюнка гри. На 10-й хвилині мюнхенці відкрили рахунок: Тьяго виконав подачу з кутового, Хуммельс вистрибнув вище всіх і ударом головою по центру пробив Бюркі.

Футболісти господарів активно атакували через фланги, де Коман особливо багато турбот доставляв захисникам Дортмунда. На 17-й хвилині у ворота "джмелів" влетів другий: дортмундці грубо помилилися при побудові гри: м'яч перехопив Левандовскі і елегантно перекинув воротаря Бюркі.

"Баварці" не зменшували обертів. На 19-й хвилині після подачі Тьяго Мюллер пробив в поперечину. У дортмундців попереду практично нічого не виходило, підопічні Ковача впевнено тримали всі ниті гри в своїх руках. Незадовго до перерви "баварці" забили ще двічі: на 41-й хвилині на добиванні чітко зіграв Мартінес, дві хвилини по тому рахунок до крупного довів Серж Гнабрі.

У другому таймі "баварці" продовжували задавати тон грі, хоча з огляду на рахунок на табло швидкості були вже не такі високі. У "Борусії" в атаці майже нічого не виходило. Незадовго до фінального свистка Левандовскі (89 хв) з передачі Гнабрі зробив рахунок 5:0.

Примітно, що Левандовскі перейшов рубіж 200-ти голів у Бундеслізі. Поляк став лише п'ятим футболістом в історії чемпіонату Німеччини, якому вдалося досягти цієї позначки. До нього більше двохсот забивали тільки Герд Мюллер (365), Клаус Фішер (268), Юпп Хайнкес (220) і Манні Бургсмюллер (213).

Варто зазначити, що команда Ніко Ковача здобула перемогу з рахунком 5:0 (4:0) і повернула собі лідерство в турнірній таблиці – 64 очки проти 63.

Українські Національні Новини

Спорт