ukenru
basketbol-3kh3-zyavitsya-na-olimpiyskikh-igrakh-v-tokio

Баскетбол 3х3 з'явиться на Олімпійських іграх в Токіо

 • 34946 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету додала 15 нових дисциплін у програму Ігор в Токіо, котрі проходитимуть у 2020 році, інформує УНН з посиланням на сайт МОК.

У програму ігор були додані три види змагань з плавання - на дистанції 800 метрів у чоловіків, 1500 метрів у жінок і змішана естафета 4х100 метрів. Крім того на турнірі в Токіо глядачі побачать змішану естафету 4х400 метрів в легкій атлетиці, чоловічі та жіночі змагання з баскетболу в форматі "три на три", чоловічі та жіночі змагання фрістайлістів у BMX, чоловічі та жіночі заїзди в дисципліні "медісон" у велоспорті на треку, чоловічі та жіночі командні змагання з фехтування, змішані командні змагання зі стрільби з лука, дзюдо і триатлону, а також змагання змішаних пар в настільному тенісі.

Окрім того, деякі дисципліни в академічному веслуванні, веслуванні на байдарках і каное, боксі, вітрильному спорті та стрільбі, в яких виступали тільки чоловіки, стануть жіночими, а у важкій атлетиці була виключена одна вагова категорія в чоловічих змаганнях.

 

Зазначається, що дані кроки були зроблені з метою досягнення рівної кількості спортсменів і спортсменок на Олімпійських іграх.

В результаті представництво жінок на Іграх буде найбільшим в історії Олімпіад – 48,8 відсотків. Для порівняння даний показник на змаганнях в Ріо-2016 становив 45,6 відсотки, а у Лондоні-2012 – 44,2.

Зауважимо, що кількість змішаних змагань в порівнянні з ОІ-2016 збільшено з дев'яти до 18.

Додамо також, 32-гі за ліком літні Олімпійські ігри пройдуть в Токіо з 24 липня по 9 серпня 2020 року.

Українські Національні Новини

Спорт