ukenru
barselona-provede-tovariskiy-match-iz-brazilskim-shapekoense

"Барселона" проведе товариський матч із бразильським "Шапекоенсе"

 • 12978 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Каталонська "Барселона" підтвердила зустріч з бразильським "Шапекоенсе" в рамках Кубка Гампера, передає УНН з посиланням на сайт іспанського гранду.

Бразильський клуб вперше в своїй історії зіграє проти "Барселони". Іспанці заявили, що таким чином вони хочуть допомогти "Шапекоенсе" відновити конкурентний рівень, який був у клубі до авіатрагедії, після якої вижило тільки три гравці першої команди.

Матчем з "Шапекоенсе", котрий відбудеться 7-го серпня, каталонський гранд завершить свою передсезонну підготовку і вже у наступній грі проведе перший офіційний матч в новому сезоні проти "Реала" за Суперкубок Іспанії.

Зазначимо, що Кубок Жоана Гампера - товариський турнір, щорічно організовується "Барселоною". З 1997 року турнір був зведений до одного матчу в зв'язку з насиченістю графіка передсезонної підготовки. Трофей був названий на честь легендарного президента - засновника "Барселони" Ж.Гампера. Трофей розігрувався 51 разів і 39 з них його володарем ставала каталонська команда.

Зауважимо, що "Шапекоенсе" був відтворений за рахунок орендованих гравців, вільних агентів і футболістів молодіжного складу.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року команда бразильського клубу на шляху до фінального поєдинку Копа Судамерикана потрапила в авіакатастрофу. Трагедія забрала життя майже всіх пасажирів літака (більше 70), на якому була присутня команда — включаючи гравців і тренерів "Шапекоенсе".

Українські Національні Новини

Спорт