ukenru
bandu-vimagachiv-yaku-zatrimali-u-zaporizhzhi-ocholyuvav-kolishniy-pravookhoronets

Банду вимагачів, яку затримали у Запоріжжі, очолював колишній правоохоронець

 • 46164 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 12 вересня. УНН. Запорізькі правоохоронці вчора затримали злочинну групу осіб, до якої входили 5 осіб, які займалися погрозами та вимаганнями. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції України у Запорізькій області, передає УНН.

Під час спецоперації працівники Управління карного розшуку спільно з працівниками Слідчого управління та управлінням "КОРД" ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької област, затримали лідера угрупування — колишнього працівника правоохоронних органів 1984 року народження — та членів банди 1983, 1985, 1994 та 1981 років народження. Усі вони є жителями Запоріжжя та області.

"З травня 2018 року на території Запорізької області вони вимагали гроші у громадян та скоювали інші тяжкі корисливі злочини", - йдеться у повідомленні Нацполіції.

У ході обшуків в автівці та за місцем мешкання цих осіб поліцейські вилучили зброю, гроші та наркотики.

Лідера злочинної групи та одного з її членів затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання обрання запобіжного заходу стосовно інших членів злочинного угруповання. Їх перевіряють на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень на території області. Триває розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, группа зловмисників за попередньою змовою із застосуванням насильства вимагала у мешканок Запоріжжя 10 тисяч доларів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП