ukenru
banda-pograbuvala-korolivskiy-monetniy-dvir-belgiyi-vinesli-znyati-z-obigu-moneti

Банда пограбувала королівський монетний двір Бельгії: винесли зняті з обігу монети

 • 18995 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. У Бельгії невідомі пограбували монетний Королівський монетний двір, що розташований у Брюсселі. Невдовзі їх затримала поліція. У злочинців виявили при собі по 5 кг пошкоджених монет, що вийшли з обігу, передає УНН з посиланням на The Brussels Times.

"Вони втекли з декількома грошовими мішками, наповненими монетами. Сигналізація зазвучала негайно, і поліція невдовзі змогла заарештувати двох підозрюваних. У них все ще були вкрадені речі", - сказав представник прокуратури.

Двоє чоловіків, за його словами, були допитані, а потім звільнені, щоб з'явитися в суд 5 березня.

"Підозрювані не відомі поліції за серйозні злочини", - зазначили правоохоронці.

Брюссельська поліція вважає, що у злочинців міг бути ще один спільник.

"Коли наші співробітники прибули на місце події, охоронці сказали їм, що бачили, як хтось біг. Поліція обшукала весь будинок і змогла затримати двох підозрюваних. Але, можливо, що третя особа також була залучена. Чи вдалося йому забрати частину виручки, поки неясно", - сказав представник поліції.

У кожного із заарештованих було виявлено по 5 кг монет в рюкзаках.

"Це були пошкоджені монети, які виводилися з обігу, вартість яких дорівнює нулю. Підозрюваний-втікач, ймовірно, також мав при собі 5 кг монет", - заявив представник федерального міністерства фінансів.

Відзначається, що бельгійський монетний двір припинив випуск бельгійських монет євро в 2017 році. Зараз вони випускаються в Нідерландах.

Як повідомляв УНН, у США схожий на Санту чоловік пограбував банк, а потім кидався грошима на вулиці, вітаючи з Різдвом.

Українські Національні Новини

Новини Світу