ukenru
balukh-mozhe-viyti-na-svobodu-vzhe-cherez-rik-advokat

Балух може вийти на свободу вже через рік - адвокат

 • 9379 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Засудженому в Криму українському активісту Володимиру Балух залишилося відбувати покарання трохи більше року. Про це повідомив Крим.Реаліі адвокат Балуха Дмитро Дінзе, передає УНН.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом він вийде на свободу. Якраз підійшов термін умовно-дострокового звільнення. Ми якраз можемо, коли він надійде в колонію, писати на УДЗ і просити його звільнення найближчим часом. З урахуванням інновацій в кримінально-процесуальному законодавстві (Росії - ред.), у даний час він може розраховувати на короткий термін відбуття покарання. Тому що, як ми порахували, подивимося ще рішення суду, - за вироком він уже відбув 2 роки і 9 місяців. Йому залишилося ще трохи більше року", - пояснив адвокат.

За даними адвоката Дінзе, у Балуха є підозра на виразку або панкреатит. Крім того, в інтерв'ю виданню адвокат нагадав, що на сьогодні активіст голодує ось вже 200 днів. Зараз він голодує в "полегшеному режимі".

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму "пом'якшив" вирок голодуючому українському активісту Володимиру Балуху, зменшивши термін перебування в колонії загального режиму на один місяць.

Українські Національні Новини

Політика