bakhmutskiy-napryamok-vtrati-voroga-znovu-kolosalni-i-nablizhayutsya-vagnerivskikh-chasiv-cherevatiy

Бахмутський напрямок: втрати ворога знову колосальні і наближаються до "вагнерівських" часів - Череватий

 • 226346 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі тв розповів про оперативну обстановку на Бахмутському та Лимано-Куп'янському напрямках, де наразі відбуваються інтенсивні бойові дії і втрати ворога наближаються до пікових, за часів атак "вагнерівців", пише УНН.

Цитата

"Цифри знищення ворога наближаються до кульмінаційних боїв під час нашої оборони Бахмута, коли нас штурмував «вагнер», але ключове тут в тому, що ми зараз наступаємо, але ми наступаємо з зовсім протилежною тактикою, як це робили «вагнерівці». У нас неприпустимі людські масові атаки, що йдуть на ворога. У нас постійний маневр, охоплення, удар дронами, всіма видами ураження. Штурмові групи йдуть вже коли проведений удар. Територія розвідана і можна розраховувати на серйозний успіх", - повідомив Череватий.

Деталі

За його словами наразі інтенсивними залишається два напрямки, Лимано-Куп'янський, де ворог намагається перехопити ініціативу і наступати і Бахмутський, де "давимо ворога і по кількасот метрів щодоби вибиваємо з наших земель". На Лимано-Куп'янський напрямку ніч була менш інтенсивна ніж попередня.

"П'ять штурмів було здійснено в районі Серебрянського лісництва і Новоєгорівки 601 обстріл цієї території та 21 авіаналіт здійснено. Під час ворожих атак було вбито 22 окупантів, 108 поранено", - зазначив Череватий.

За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ, нашими оборонцями було знищено три ворожі танки Т72, 2 гармати Д30, 4 міномети, 1 легкий броньований артилерійський тягач, БпЛА, польовий склад боєприпасів і дві вантажівки, які перевозили ці боєприпаси.

"На Бахмутському напрямку відбулось 18 боєзіткнень 527 разів ворог бив по нас різними калібрами та типами артилерії, два авіанальоти здійснив. Ми знищили 95 окупантів 188 поранили. Трьох взяли в полон", - повідомив Череватий.

Знищили 2 танки, 3 бойові машини десанту, 2 бойові машини піхоти, САУ «Гвоздика», зенітну гармату С-60, БпЛА «Орлан -10», станцію радіоелектронної боротьби, 2 протитанкових ракетних комплекси, 5 гармат, 3 дрони-камікадзе, 8 складів з боєприпасами, 1 склад з паливо-мастильними матеріалами та 3 автомобілі.

Доповнення

Українські війська мали успіх на напрямку Старомайорського на південному фронті, повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов. Противник чинить потужний опір, здійснює переміщення своїх підрозділів, застосовує резерви.  У ході ведення Силами оборони наступально-штурмових дій противник вимушено відійшов з позицій в районі Андріївки.

Зросла кількість жертв та постраждалих внаслідок вчорашнього ворожого обстрілу Костянтинівки на Донеччині. За уточненими даними, загинули дві людини, ще 7-ро — поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині нацгвардійці знищили три російські танки "Прорив"

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Липнева спека "практично неможлива" без зміни клімату - звіт

     • 213611 переглядiв

    Робот-пилосос: ваш новий помічник з прибирання

     • 291441 переглядiв

    Греція перебуває у стані війни з лісовими пожежами - прем'єр

     • 162690 переглядiв