baiden-u-dushevnykh-poshukakh-shchodo-vykhodu-z-perehoniv-reuters

Байден у "душевних пошуках" щодо виходу з перегонів - Reuters

 • 12322 переглядiв

Джо Байден сприймає заклики піти у відставку серйозно, за даними Reuters. Президент США зіткнувся з тиском від однопартійців після невдалого виступу на дебатах, що викликало сумніви щодо його віку та здатності перемогти.

Президент США Джо Байден сприймає заклики вийти з перегонів як кандидат у президенти від Демократичної партії серйозно, з посиланням на джерела, знайомі із цим питанням, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

"Його душевні пошуки справді відбуваються, я знаю це точно, - сказало один із джерел. - Він думає про це дуже серйозно".

81-річний Байден зіткнувся зі зростаючим тиском з боку важкоатлетів у його партії, які вимагають поступитися позицією на вершині списку після того, як поганий виступ на дебатах проти колишнього президента США Дональда Трампа, кандидата від Республіканської партії, викликав побоювання з приводу його віку та здатності перемогти в листопаді.

Президент США, як вказано, демонстративно виступив проти цих закликів, стверджуючи, що набрав мільйони голосів на праймеріз за останні кілька місяців і є вибором виборців-демократів. Зовсім недавно, у середу, він запевнив: "Я повністю" у перегонах 2024 року.

Інше джерело, помічник від Демократичної партії в Конгресі, повідомило, що, схоже, є "напис на стіні" президента після того, як законодавці, зокрема лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, як повідомляється, закликали його вийти з гонки.

"Таке відчуття, що це питання... коли, а не якщо", - сказав помічник.

На вихідних Байден, ймовірно, оголосить про вихід з президентських перегонів - Axios18.07.24, 18:35

Сенатор-демократ від штату Делавер Кріс Кунс, близький союзник Байдена, заявив CNN у четвер, що Байден "відпочиватиме і розмірковуватиме" у ці вихідні, поки одужує від COVID-19.

Він, як зазначається, робить запити на інформацію про дані опитувань і серйозно зважує думку тих, кому він довіряє та ким захоплюється, сказав Кунс, додавши, що він вважає Байдена найкращим кандидатом, щоб балотуватися у 2024 році.

Байден доручив опитати виборців щодо підтримки Гарріс як кандидата19.07.24, 03:31

Байден одужує у своєму будинку в Рехобот-Біч, штат Делавер. У четвер у нього не було публічних заходів після завершення поїздки в середу в штат Невада, який політично вагається.

Передвиборний штаб Байдена після дебатів зосередився на трьох із семи штатів, які є полем битви, що є вузьким шляхом до перемоги, але там відкинули припущення, що він готовий відійти убік.

"Він ні в чому не вагається. Президент ухвалив своє рішення, - заявив заступник керівника передвиборчого штабу Квентін Фулкс у Мілуокі, де відбувся з'їзд республіканців. - Джо Байден заявив, що балотується на посаду президента Сполучених Штатів. Наша кампанія просувається вперед".

NYT: демократи вирішили відкласти офіційне висунення Джо Байдена19.07.24, 01:38

Інше джерело, представник передвиборчого штабу Байдена, заявило протилежне: "Так, усе скінчено. Просто питання часу".

Сенатор-демократ від Колорадо Джон Гікенлупер заявив, що, на його думку, Байден працює над рішенням, чи залишатись у президентських перегонах, і вибере те, що добре для країни.

"Джо Байден завжди ставив країну на перше місце. Він зробив те, що було найкращим для Америки... Я думаю, що він продовжуватиме це робити", - сказав Гікенлупер Reuters увечері в середу, додавши, як пише видання, що є ознаки того, що для США буде найкраще, якби він відійшов убік. 

Колишній спікер Палати представників Ненсі Пелосі підтримала заклик конгресмена Адама Шиффа до Байдена піти у відставку, повідомило високопоставлене джерело в Білому домі, безпосередньо знайоме із ситуацією. Але джерело, близьке до Пелосі - одного з найвпливовіших членів Демократичної партії Байдена - сказало, що Шифф не консультувався з Пелосі, перш ніж оприлюднити свої побоювання.

Обама заявив, що Байдену треба серйозно подумати про життєздатність своєї кандидатури19.07.24, 05:18

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Байден у "душевних пошуках" щодо виходу з перегонів - Reuters

     • 12322 переглядiв

    У "Новій пошті" стався збій в роботі

     • 15829 переглядiв

    Армія рф увечері атакувала Одещину балістичною ракетою

     • 36647 переглядiв