baiden-perervav-vykhidnyi-na-tli-eskalatsii-napruzhenosti-mizh-izrailem-ta-iranom

Байден перервав вихідний на тлі ескалації напруженості між Ізраїлем та Іраном

 • 26965 переглядiв

Джо Байден повернувся до Вашингтона з Делавера, щоб провести консультації зі своєю командою з національної безпеки на тлі ескалації напруженості у відносинах між Ізраїлем та Іраном.

Білий дім оголосив рано вранці в суботу, що Джо Байден повертається до Вашингтона з іншого міста, "щоб проконсультуватися зі своєю командою національної безпеки щодо подій на Близькому Сході" на тлі загострення напруженості у відносинах між Ізраїлем та Іраном, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

Президент США мав провести вихідні в Делавері у своїй пляжній резиденції, але в суботу в найкоротші терміни вирушив назад у Білий дім.

Це сталося після того, як Байден заявив у п'ятницю, що він очікує нападу Ірану на Ізраїль "скоріше раніше, ніж пізніше", і надіслав Тегерану останнє відчайдушне послання, у якому йшлося: "Не робіть цього".

Раніше Джон Кірбі, офіційний представник Білого дому з національної безпеки, попередив, що загроза великого іранського нападу на Ізраїль залишається "життєздатною", незважаючи на зусилля Вашингтона, включно із закликами до Тегерана з боку Великої Британії та Німеччини, щоб стримати серйозну ескалацію конфлікту на Близькому Сході.

У суботу іранський воєнізований Корпус вартових ісламської революції в Ормузькій протоці, за 50 морських миль від узбережжя Об'єднаних Арабських Еміратів, захопив пов'язаний з Ізраїлем контейнеровоз.

Іран пригрозив репресіями Ізраїлю за удар по іранському консульству в Сирії 1 квітня, унаслідок якого було вбито сімох членів Корпусу вартових ісламської революції, включно з двома генералами, що спричинило побоювання, що і без того нестабільна ситуація на Близькому Сході може швидко розвиватися далі.

Антоніна Туманова

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі