ukenru
bagatomilyonniy-tender-na-budivnitstvo-novogo-palatsu-sportu-ogolosila-meriya-odesi

Багатомільйонний тендер на будівництво нового Палацу спорту оголосила мерія Одеси

 • 14230 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Управління капітального будівництва Одеської міської ради шукає підрядника для будівництва нового Палацу спорту в районі аеропорту. Вартість робіт оцінюється у 758 млн грн. Відповідний тендер опубліковано на платформі Prozorro

На сесії у лютому 2021 року депутати Одеської міськради підтримали плани створення універсального спортивно-концертного комплексу біля аеропорту, передавши у постійне користування 2,08 га землі комунальному підприємству "Спартак". Мер Одеси Геннадій Труханов обґрунтував необхідність будівництва тим, що нинішній Палац спорту на проспекті Шевченка перебуває у жалюгідному стані. Він належить обласній раді та не має необхідного фінансування.До того ж, на думку Труханова, новий комплекс біля аеропорту знизить навантаження на центральну та прибережну частину міста.

Передбачається, що у новому Палаці спорту проводитимуться не лише спортивні, а й концертні заходи.

На проектну документацію Управління капітального будівництва Одеської міської ради навесні з міського бюджету виділило понад 1,5 млн грн, а влітку – понад 8 млн грн.

Зазначимо, що багато одеситів ставляться до проекту скептично. Депутат міськради Роман Сеник, наприклад, заявив на лютневій сесії міськради, що майбутній Палац спорту стане приватним на умовах концесії. За словами Сеника, всі "присутні на сесії депутати знають про це, але мовчать". Серед ймовірних нових власників, натякнув Сеник, — партнери Труханова Борис Кауфман та Олександр Грановський, яким також належить Міжнародний аеропорт "Одеса".

Українські Національні Новини

УНН-Одеса