ukenru
bagato-chleniv-parye-proti-zaproponovanikh-rf-zmin-schodo-sanktsiy-aryev

Багато членів ПАРЄ проти запропонованих РФ змін щодо санкцій - Ар'єв

 • 9484 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Велика кількість членів Парламентської асамблеї Ради Європи проти "хімічної самокастрації" інституції, що стосується зниження права Асамблеї запроваджувати санкції, чого вимагає Росія, але головна битва ще попереду. Про це заявив голова постійної парламентської делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв у Facebook, передає УНН.

"Мушу трохи пояснити. Ми, українська делегація, в ПАРЄ б'ємося проти репорта (доповіді - ред.), який назвали "поверненням РФ". Мушу зробити серйозне уточнення: репорт не повертає РФ. Він може лише зробити один крок до зниження права Асамблеї запроваджувати санкції і проводити моніторинг самостійно. Це вимоги Росії. Але! Вже велика кількість членів ПАРЄ проти "хімічної самокастрації" Ради Європи, як влучно зауважив в своєму твіті посол Великої Британії у Страсбурзі", - зазначив Ар'єв.

З його слів, "головна битва попереду".

"Якщо більшість проведе поправки, Росія не отримає нічого. Над цим і працюємо", - додав він.

Нагадаємо, ПАРЄ затвердила проведення термінових дебатів на тему "Роль і місія Парламентської асамблеї: головні виклики для майбутнього", проти яких виступила українська делегація.

Раніше постпред України при РЄ Дмитро Кулеба попереджав, що впливові сили на чолі з Генсеком РЄ Турбйорном Ягландом і однією дуже сильною країною на черговій сесії ПАРЄ, яка стартувала 8 квітня, сильно переконуватимуть ПАРЄ зробити собі "хімічну кастрацію" в інтересах Росії. 

Українські Національні Новини

Політика