ukenru
babchenko-ne-zvertavsya-za-okhoronoyu-do-politsiyi-shevchenko

Бабченко не звертався за охороною до поліції – Шевченко

 • 8287 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Журналіст Аркадій Бабченко, на якого вчора було скоєно напад, не звертався за охороною до правоохоронних органів. Про це написав на своїй сторінці у Facebook речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко, передає УНН.

"За неповний рік, коли він був в Києві, на жаль, ми так і не зустрілися, я дзвонив йому з періодичністю раз в два місяці, питав: як справи, не відчуває він чогось підозрілого, чи немає очевидних і вимагачих втручання поліції загроз, чи потрібна якась допомога, і просив повідомити, якщо вона знадобиться. Він жив звичайним життям, не звертався за охороною, писав, що думав, не обмежуючи себе і тільки піднімаючи жорсткий градус антипутінської риторики", - розповів речник МВС.

Шевченко також зазначив, що Національна поліція України проводить слідство і шукає злочинців.

"Якщо буде, що повідомити суспільству, ми повідомимо швидко і оперативно", - додав він.

Нагадаємо, 29 травня ввечері на російського журналіста Аркадія Бабченко вчинили замах - стріляли в спину. Пізніше стало відомо, що журналіст помер від поранень у кареті "швидкої".

Як повідомляв УНН, слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко, якого застрелили невідомі в Києві. Поліція надала фоторобот можливого вбивці Аркадія Бабченка.

У провадженні щодо вбивства Бабченка призначать низку експертиз.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП