ukenru
b-obama-zbirayetsya-zablokuvati-rozrobku-shelfu-v-arktitsi-i-atlantitsi-zmi

Б.Обама збирається заблокувати розробку шельфу в Арктиці і Атлантиці - ЗМІ

 • 8940 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Президент США Барак Обама готується заблокувати продаж нових прав на шельфове буріння в більшій частині Арктики і частині Атлантики. Про це з посиланням на двох людей, знайомих з рішенням, повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Як зазначається, Б.Обама буде посилатися на положення в законі, який дає йому широкі повноваження щодо обмеження можливості здачі в оренду вод США для видобутку нафти і газу. Представник Білого дому відмовився від коментарів.

Вказано, що такий крок Б.Обами в останні дні його адміністрації, про який може бути оголошено вже у вівторок, є реакцією на заклики екологічних активістів, перш ніж обраний президент США Дональд Трамп вступить на посаду 20 січня 2017 року.

Такі обмеження заблокують продаж нових прав оренди для видобутку нафти і газу в частинах американської Атлантики і великій частині Чукотського моря і моря Бофорта на північ від Аляски. Не очікується, що це вплине на буріння або видобуток в рамках існуючих договорів оренди, в тому числі на 42 ділянках, які розробляються Royal Dutch Shell Plc, Hilcorp Energy Co., Eni Spa, Repsol Sa та іншими компаніями в морі Бофорта.

Б.Обама вже виключив продаж нових договорів оренди в Арктиці, Атлантиці і Тихому океані з 2017 до 2022 року.

Схожі дії можуть бути оголошені і Канадою, повідомили джерела.

Нафтові компанії щосили намагаються отримати доступ до ресурсів у верхній частині земної кулі і лідери галузі кажуть, що ці ресурси будуть необхідні для задоволення енергетичних потреб в світі. Американський інститут нафти назвав ідею заборони видобутку на шельфі "неймовірно недалекоглядною".

Українські Національні Новини

Новини Світу