ukenru
azerbaydzhan-zvinuvativ-virmeniyu-u-porushenni-peremirya-ta-obstrili-prikordonnikh-postiv

Азербайджан звинуватив Вірменію у порушенні перемир'я та обстрілі прикордонних постів

 • 127085 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Азербайджан у п'ятницю звинуватив Вірменію в порушенні перемир'я і нанесенні ударів по військовим позиціям вздовж кордону, що поклало край затишшю в запеклих зіткненнях, які забрали десятки життів минулого тижня, передає УНН.

Деталі

Вірменські сили обстріляли азербайджанські позиції "у напрямку населених пунктів Коханебі Товузського району, населених пунктів Кешдак та Бармагбіна Кельбаджарського району та населених пунктів Тазакенд Дашкесанського району", йдеться у повідомленні Міноборони Азербайджану.

Вірменські підрозділи перебували "у напрямку населеного пункту Чинарли Товузгалинського району та населених пунктів Юхари Шоржа, Гюнешлі та Зарканд Басаркечарського району", додали в Міноборони.

В атаках, які розпочалися пізно увечері у четвер і тривали до ранку п'ятниці, було використано зброю різного калібру, додали у відомстві.

Міністерство не повідомило подробиць про жертви або збитки, але заявило, що азербайджанські військові вжили "адекватних заходів у відповідь".

Зі свого боку Міноборони Вірменії повідомило: "23 вересня близько 07:40 підрозділи ЗС Азербайджану знову порушили режим припинення вогню, відкривши вогонь зі стрілецької зброї різного калібру у напрямку вірменських бойових позицій, розташованих у східному напрямку вірмено-азербайджанського кордону. Діями у відповідь вогонь противника був зупинений. З вірменської сторони втрат немає".

Доповнення

Понад 200 вірменських солдатів і 80 азербайджанських військовослужбовців було вбито під час бойових дій минулого тижня, які закінчилися перемир'ям, яке широко віталося міжнародною спільнотою.

Дві колишні радянські республіки мають напружені відносини з 1991 року, коли вірменські військові окупували Нагірний Карабах, також відомий як Верхній Карабах, територію, визнану на міжнародному рівні частиною Азербайджану.

Восени 2020 року Азербайджан звільнив від вірменської окупації кілька міст та понад 300 населених пунктів та сіл. Цей конфлікт закінчився мирною угодою.

Українські Національні Новини

Новини Світу