azerbaydzhan-zaklikav-do-peremirya-virmeniyu-cherez-zrostannya-chisla-smertey

Азербайджан закликав до перемир'я Вірменію через зростання числа смертей

 • 221728 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Азербайджан у середу закликав до припинення вогню з Вірменією на тлі нових прикордонних зіткнень, що призвели до десятків жертв з обох боків, пише УНН.

Деталі

Баку заявив, що готовий передати тіла 100 вірменських військовослужбовців, які загинули під час боїв за останні два дні.

Солдати "загинули в результаті провокації проти територіальної цілісності" Азербайджану 12-13 вересня, йдеться в заяві Державної комісії Азербайджану у справах військовополонених, заручників і зниклих безвісти.

"Міжнародний комітет Червоного Хреста також поінформований про це", – додали у відомстві.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив у середу парламенту, що 105 вірменських солдатів загинули внаслідок нещодавнього спалаху, тоді як кількість загиблих азербайджанців, зазначена Баку, становить 50 осіб.

Додамо

Зіткнення є останніми між двома колишніми радянськими республіками, які мали напружені відносини з 1991 року, коли вірменські військові окупували Нагірний Карабах, також відомий як Верхній Карабах, територію, визнану на міжнародному рівні частиною Азербайджану.

У 2020 році Азербайджан звільнив кілька міст та понад 300 населених пунктів та сіл, які були окуповані Вірменією. Конфлікт тоді закінчився угодою, укладеною за посередництва росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У США готуються застосувати невипробуваний метод страти

     • 348640 переглядiв