avstriyu-rizko-rozkritikuvali-za-vidachu-viz-rosiyskim-deputatam-yaki-perebuvayut-pid-sanktsiyami

Австрію різко розкритикували за видачу віз російським депутатам, які перебувають під санкціями

 • 1014229 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Австрію різко розкритикували за видачу віз, що дозволить російським законодавцям під санкціями відвідати Віденські збори організації безпеки та співпраці в Європі. Про це інформує Associated Press, передає УНН.

В Австрії є кілька агентств ООН та міжнародних організацій, таких як ОБСЄ, які були створені під час Холодної війни як форум для діалогу між Сходом та Заходом. росія - одна з 57 країн Північної Америки, Європи та Азії, які беруть участь у організації, що базується у Відні.

Деталі

Москва планує відправити делегатів на засідання парламентської асамблеї ОБСЄ 23-24 лютого, включаючи 15 російських депутатів під санкціями Європейського Союзу.

У листі до канцлера Австрії, міністра закордонних справ та інших чиновників, 81 делегат ОБСЄ з 20 країн, включаючи Францію, Канаду, Велику Британію, Польщу та Україну, закликали австрійський уряд заборонити участь росіян.

"Важливо пам’ятати, що російські парламентарі є невід'ємною частиною енергетичної системи і беруть участь у злочинах, які росія вчиняє щодня в Україні", - йдеться у листі, який отримало Associated Press. "Їм немає місця в установі, призначеній для сприяння широкого діалогу та протистоянню війні".

Делегати США в парламентській асамблеї не були серед підписантів листа. Постійний представник Сполучених Штатів в ОБСЄ Майкл Карпентер заявив журналістам, що російські делегати "не є людьми, які заслуговують на можливість подорожувати в західні країни". Однак Карпентер додав, що "австрійський уряд повинен визначитись, видавати візи чи ні".

Австрійські чиновники не коментували лист. 5 лютого міністр закордонних справ Олександр Шалленберг захищав рішення Австрії дозволити в'їзд до країни росіянам, заявивши, що важливо підтримувати канали відкритих комунікацій з Москвою, незважаючи на "жорстоку атаку росії на Україну".

Австрійське міністерство закордонних справ також наполягало на тому, що за законом ОБСЄ зобов'язане видавати візи представникам країн-учасниць, які хочуть взяти участь у засіданнях.

Додамо

Австрія, яка стала членом Європейського Союзу в 1995 році, критикувала Москву та приєдналася до санкцій, накладених ЄС проти росії у зв'язку з вторгненням в Україну.

Австрійський уряд надіслав гуманітарну допомогу в Україну, але не зброю. Канцлер Карл Нехаммер став першим і поки що єдиним лідером ЄС, який зустрівся віч-на-віч з путіним після початку війни. У квітні 2022 року Нехаммер поїхав до Москви, намагаючись переконати російського лідера припинити вторгнення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Генсек НАТО Столтенберг планує піти з посади у жовтні

     • 627883 переглядiв