ukenru
avstriyskiy-ministr-podala-u-vidstavku-cherez-zvinuvachennya-u-plagiati

Австрійський міністр подала у відставку через звинувачення у плагіаті

 • 11728 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Міністр у справах сім'ї та праці Австрії Крістіне Ашбахер подала у відставку після звинувачень у плагіаті щонайменше п'ятої частини тексту її дисертації. Про це повідомляє dpa, інформує УНН.

"Міністр у справах сім'ї та праці Австрії Крістіне Ашбахер подала у відставку у зв'язку зі звинуваченнями у плагіаті. Про своє рішення Ашбахер повідомила напередодні, а у неділю, 10 січня, канцлер Австрії Себастіан Курц призначив замість неї на посаду голови відомства 47-річного професора економіки Мартіна Кохера, який дотепер очолював Віденський Інститут перспективних досліджень (IHS) в галузі соціальних та економічних наук", - повідомляють у ЗМІ.

Як повідомляють у DW, раніше відомий австрійський блогер Штефан Вебер звинуватив міністра у тому, що як мінімум п'ята частини тексту її дисертації переписана з іншої роботи без жодного посилання чи примітки. Крім того, Вебер закидав вже ексміністеру плагіат, безграмотність та недостатнє знання німецької мови ще при написанні її дипломної роботи. Свою дисертацію Ашбахер захищала у травні 2020 року у Братиславі, а дипломну роботу 2006 року у Відні.

Натомість, колишня чиновниця запевняє, що "сумлінно й компетентно" працювала над своєю кваліфікаційною роботою та дисертацією й заперечує закиди блогера. 37-річна Ашбахер пояснила свою відставку "тиском через упереджене ставлення з боку "ЗМІ та політичних соратників", а також бажанням "захистити" свою родину від цькування та образ".

Як повідомлялося раніше в УНН, у плагіаті звинувачують членів комісії, які не виявили плагіат у дисертації глави Міносвіти Сергія Шкарлета.

Українські Національні Новини

Новини Світу