avstriiskyi-pidruchnyk-zvynuvatyly-u-poshyrenni-rosiiskykh-stereotypiv-pro-ukrainu

Австрія використовує підручники з пропагандою рф: які стереотипи про Україну вивчають єврошколярі

 • 33528 переглядiв

Розділ австрійського підручника про Україну містить стереотипи та російську пропаганду, що передбачає упередженість, як-от бідність, проблеми з алкоголем та відносини "молодшого брата" з росією. Це створює викривлене уявлення про українську державність і незалежність.

Автори австрійського підручника з географії використали чимало пропагандистських та стереотипних тез при написанні розділу про Україну. Відповдні фото за 2020 рік опублікував івано-франківський стоматолог Денис Микитин у соцмережі Х, передає УНН.

Деталі

Основними характеристиками України автори підручника вважають родючість земель, біполярність через розташування між Європою та росією, бідність населення, корупцію та відсутність системи соціального забезпечення.

Загалом в книзі прописані стереотипи та упередження щодо українців, як наприклад твердження про те, що в Україні "подібно до росії, існує серйозна проблема алкоголю, яка стосується не тільки чоловічого населення".

Загалом в підручнику нерідко Україна постає не в якості самостійної держави, а як "молодший брат" рф. Особливо вражає розділ під назвою "Поділ між сходом та заходом", де йдеться про протиріччя старого радянського впливу та західної орієнтації.

Згідно з думкою авторів, "на сході проживають багато росіян", а на тереторії Криму вони взагалі "складають більшість населення". Нібито саме це стало причиною анексії півострова, а "основною проблемою українського національного будівництва є націоналізм".

Цитата

Так, частина з цього це дійсно правда, але суть у тому, що корупція, тотальна бідність і "напружені стосунки з росією" це 80% того, що написано в підручнику про Україну. В історичному аспекті згадується тільки совок, "молода країна", що створює у школярів образ фейкової нації

- наголошує автор треду.

Це створює в іноземців викривлене сприйняття України та українців, як нації, бо "вони формують уявлення на основі такої срані, як цей підручник, а потім не вірять нам і думають, що ми не хочемо виглядати зубожілими",- підсумував Денис Микитин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рф вписали "спецоперацію" в Україні у підручники з історії: про "поганий" Захід теж згадали

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі