avstraliyskiy-bank-westpac-oshtrafuvali-na-80-mln-dolariv-za-nadannya-poslug-pomerlim-kliyentam

Австралійський банк Westpac оштрафували на 80 млн доларів за надання послуг померлим клієнтам

 • 14952 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Один із найбільших банків Австралії Westpac виплатить понад 80 млн доларів штрафу за те, що протягом 10 років він допускав численні порушення у своїй роботі, серед яких стягнення плати за послуги померлим клієнтам. Про це повідомила австралійська державна комісія з цінних паперів та інвестицій (ASIC), інформує УНН.

Деталі

Як зазначено в заяві заступника голови ASIC Сари Корт, поширеній пресслужбою регулятора, комісія ініціювала судовий розгляд щодо однієї з найбільших фінансово-кредитних організацій країни, оскільки "допущені банком порушення завдали великої шкоди споживачам, які отримували у Westpac банківські, консультаційні та страхові послуги, а також тим, хто довірив йому свої пенсійні накопичення".

Серед порушень, виявлених фінансовим регулятором у діяльності банку, збори за обслуговування померлих клієнтів, махінації зі страховими полісами, стягнення незаконних комісій та приховування інформації про платежі та тарифи від клієнтів.

ASIC вдалося з'ясувати, що за останні десять років через регулярні порушення з боку банку постраждали не менше 67 тис. його клієнтів.

"Westpac і пов'язані з ним організації отримали понад 10 млн австралійських доларів (7,1 млн доларів США) за послуги, нібито надані 11 тис. клієнтів після їх смерті. Щонайменше 7 тис. клієнтів банку кілька разів платили за один і той же страховий поліс..., а 329 клієнтам Westpac нав'язав страхові послуги, незважаючи на отриману відмову", - повідомив регулятор.

Крім того, комісія звинуватила Westpac у тому, що його співробітники регулярно приховували від клієнтів всю інформацію про комісії, тарифи та збори фінансово-кредитної організації, що призвело до отримання банком 12 млн австралійських доларів (8,5 млн доларів США) за рахунок незаконних комісій і не менше 7 млн ​​австралійських доларів (4,9 млн доларів США) за рахунок прихованих платежів, які списувалися з рахунків без відома їхніх власників. Ці порушення торкнулися інтересів більш ніж 33 тис. осіб.

Адміністрація Westpac визнала всі порушення, виявлені регулятором, і погодилася виплатити штраф у 113 млн австралійських доларів (80,6 млн доларів США), з яких близько 80 млн австралійських доларів (57 млн доларів США) буде направлено клієнтам банку, як компенсацію заподіяної шкоди.

Довідка

Westpac - найстаріша банківська установа Австралії, заснована в 1817 році. Разом із Національним австралійським банком, Австралійсько-Новозеландським банком та Commonwealth Bank входить до четвірки провідних фінансово-кредитних організацій країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новозеландець отримав 4 роки за крадіжку помилково нарахованих банком 10 млн дол

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Omicron проник вже в 11 країн ЄС

     • 19851 переглядiв

    Суд дозволив затримати “главу” окупованого Криму Аксьонова

     • 15857 переглядiв

    Парламент Угорщини схвалив референдум з питань ЛГБТ

     • 16382 переглядiв

    Комуналка та продукти: що подорожчає з 1 грудня в Україні

     • 47903 переглядiв

    ООС: від початку доби бойовики один раз порушили "режим тиші"

     • 13555 переглядiв