ukenru
avstraliya-znemagaye-vid-ekstremalnoyi-speki

Австралія знемагає від екстремальної спеки

 • 10439 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Австралія знемагає від екстремальних погодних умов, вже як мінімум одне місто побило рекорд спеки. Про це УНН повідомляє з посиланням на Mashable.

За даними австралійських метеорологів, температура повітря на більшій частині континенту злетіла вище середнього, досягнувши максимуму в 49,1° C у місті Марбл-Бар в Західній Австралії - найспекотніший день з початку спостережень у цьому місті в 1901 році.

Найвища температура, коли-небудь зареєстрована в Австралії, становить 50,7° C, вона була зафіксована у 1960 році в аеропорту Однадатта в Південній Австралії. Офіційно найвища зареєстрована температура у світі становить 56,7° C, яка була зафіксована у Долині Смерті в американському штаті Каліфорнія 10 липня 1913 року.

"Це уособлення змін клімату", - заявив бельгійський вчений з клімату Жан-Паскаль ван Іперсель.

Країна потерпає від сильних або екстремальних теплових хвиль з вівторка, найбільш інтенсивно - у Західній Австралії, Південній Австралії, Північній території і частині штату Вікторії, віддаленій від моря, повідомляють метеорологи. У Квінсленді спека не така інтенсивна.

Теплова хвиля поширилася по всій Південній Австралії, Новому Південному Уельсу, Вікторії і навіть на північному сході Тасманії, і очікується, що вона збережеться на вихідних, до понеділка її інтенсивність знизиться.

Нинішні екстремальні температури набагато вищі середніх для півдня Австралії, зокрема, у цю пору року. За даними метеорологів, на більшій частині південного сходу країни температура у цей час року на 10-14 градусів вище середньої.

Через надзвичайно високі температури у поєднанні з посухою і сильними вітрами оголосили попередження про пожежонебезпеку для деяких районів Західної Австралії, Південної Австралії і Вікторії.

Нагадаємо, за інформацією на кінець літа, у Японії майже шість тисяч осіб потрапили до лікарень через спеку.

Українські Національні Новини

Новини Світу