ukenru
aviakompaniyam-vidshkoduvali-ponad-60-mln-grn-za-povernennya-ukrayintsiv-dodomu-pid-chas-karantinu-2020-roku

Авіакомпаніям відшкодували понад 60 млн грн за повернення українців додому під час карантину 2020 року

 • 11515 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Міністерство інфраструктури України частково відшкодувало витрати українським авіакомпаніям, які у березні 2020 року здійснювали міжнародні авіарейси для повернення громадян додому через введення COVID-обмежень. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook-сторінку Мінінфраструктури України.

Деталі

"Українським авіаперевізникам відшкодовано понад 60,7 млн грн за виконання нерегулярних міжнародних авіарейсів весною 2020 року. Особливістю цих рейсів було те, що вони вилітали з України без пасажирів - тобто без комерційного завантаження.
Основним завданням тоді було максимально оперативно повернути українських громадян додому в умовах, коли країни по всьому світу запроваджували жорсткий локдаун", — зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Кошти відшкодовано чотирьом українським авіакомпаніям: SkyUP, "Азур Ейр Україна", "Роза вітрів" та "Міжнародні авіалінії України".

Контекст

Коронавірус уперше зафіксували у китайському місті Ухань наприкінці 2019 року. Відтоді інфікованих цим вірусом було виявлено у 188 країнах світу, зокрема в Україні.

11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Українські Національні Новини

Економіка