aviakatastrofa-u-brovarakh-sud-vidpraviv-pid-areshti-nachalnika-upravlinnya-dsns

Авіакатастрофа у Броварах: суд відправив під арешт начальника управління ДСНС

 • 291501 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді двої місяців тримання під вартою начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івану Коробці у справі про падіння гелікоптера у Броварах, де загинуло керівництво МВС, з суду у п'ятницю повідомило Суспільне, пише УНН.

Цитата

"Суд призначив два місяці тримання під вартою начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івану Коробці у справі про падіння гелікоптера у Броварах, у якому загинуло керівництво МВС", - вказує видання.

Іван Коробка у коментарі журналістам сказав, що з рішенням судді не погоджується і оскаржуватиме його. Адвокати подаватимуть апеляцію.

Доповнення

Напередодні йому та ще чотирьом посадовцям ДСНС оголосили про підозру в порушенні правил безпеки польотів, що спричинило загибель людей, та службову недбалість. За даними слідства, під час підготовки до польоту командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні дані по всьому маршруту запланованого руху, зокрема, про вкрай несприятливі погодні умови над Броварами, а сам екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах. Проте, жоден з посадовців, відповідальних за безпеку польотів, виліт не скасував або не переніс його на пізніше, до моменту сприятливих погодних умов, зазначили в ДБР.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В МОЗ показали наслідки обстрілу медзакладу в Херсоні

     • 332082 переглядiв