ukenru
aviakatastrofa-litaka-vps-filippin-kilkist-zhertv-zrosla-do-29-osib

Авіакатастрофа літака ВПС Філіппін: кількість жертв зросла до 29 осіб

 • 18072 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. За словами офіційних осіб, щонайменше 29 людей загинули і близько 50 осіб отримали поранення, коли філіппінський військовий літак з військовими на борту розбився і загорівся після того, як пропустив злітно-посадкову смугу на півдні країни. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Дев'яносто дві людини, більшість з яких недавні випускники армії, перебували на борту транспортного літака "C-130 Hercules", коли сталася аварія, коли він намагався приземлитися на острові Джоло в провінції Сулу приблизно опівдні в неділю.

Командувач збройними силами генерал Сіріліто Собеджана сказав, що літак віз військових з міста Кагаян-де-Оро на південному острові Мінданао, де він зачепив злітно-посадкову смугу, намагаючись приземлитися на Джоло.

Літак спробував "відновити потужність, але не зміг", - сказав він місцевим ЗМІ, охарактеризувавши аварію як "дуже прикру".

Собеджана повідомив, що врятовані люди перебували на лікуванні в прилеглому госпіталі.

Представник ВПС країни підполковник Мейнард Маріано заявив, що причина аварії буде розслідувана. Військові розцінюють інцидент як нещасний випадок, а не напад.

Доповнення

Більшість пасажирів недавно закінчили базову військову підготовку і були відправлені на острів в складі спільної оперативної групи по боротьбі з тероризмом в регіоні з переважно мусульманським населенням.

Військові широко представлені на півдні Філіппін, де діють групи бойовиків, в тому числі організація "Абу Сайяф", що займається викраденнями з метою отримання викупу.

Літаки С-130 використовуються для перевезення військ і припасів. Вони також використовуються для доставки гуманітарної допомоги і надання допомоги при стихійних лихах.

Катастрофа стала однією з найбільш смертоносних авіаційних подій в країні.

Українські Національні Новини

Новини Світу