avariya-sudna-z-migrantami-poblizu-italiyi-zabrala-zhittya-62-lyudey-14-z-nikh-diti

Аварія судна з мігрантами поблизу Італії забрала життя 62 людей: 14 з них діти

 • 848943 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Дерев’яний вітрильник, який перевозив мігрантів до Європи, розбився напередодні об скелі в негоду біля південної Італії, в результаті чого загинуло щонайменше 62 осіб, у тому числі щонайменше 14 дітей, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Багатьох жертв викинуло на берег неподалік від того місця, де затонуло судно, поблизу Стеккато-ді-Кутро, курорту на східному узбережжі Калабрії, а деякі тіла були витягнуті з моря, що все ще штормить.

Місцева влада повідомила, що 80 людей пережили катастрофу, але, як вважають, від 180 до 200 людей піднялися на борт судна, коли воно випливало з Туреччини, що свідчить про те, що набагато більше пасажирів могли загинути або зникли безвісти.

Ця катастрофа відновила дискусію щодо міграції в Європі та Італії, де нові жорсткі закони нещодавно обраного правого уряду щодо благодійних організацій з порятунку мігрантів викликали критику з боку ООН та інших.

«Це час для мовчання, молитви, спогадів і глибоких роздумів. Але це також час, коли ми повинні відповідально поставити собі питання про цю останню трагедію», — сказав єпископ Франческо Савіно з сусідньої Кассано аль'Джоніо, римо-католицької єпархії в Калабрії.

Човен, який затонув біля Калабрії, вийшов із західного турецького порту Ізмір близько чотирьох днів тому і був помічений за 74 км від узбережжя ввечері в суботу літаком прикордонного агентства Європейського Союзу Frontex.

За даними поліції, початкова спроба дістатися до судна була зірвана через погану погоду.

У неділю одного вижилого затримали за звинуваченням у переправці мігрантів, але митна поліція Guardia di Finanza повідомила, що ще двоє людей підозрюються в пособництві ймовірному контрабандисту.

Прем'єр-міністр Пакистану Шехбаз Шаріф заявив у понеділок, що понад два десятки пакистанців, ймовірно, були серед пасажирів судна. Італійська влада повідомила, що на борту човна також було багато афганців та кілька іранців.

Доповнення

За останнє десятиліття сотні тисяч мігрантів дісталися до Італії човнами, тікаючи від конфліктів та бідності вдома.

Проект Організації Об’єднаних Націй щодо зниклих безвісти мігрантів також зареєстрував понад 20 000 смертей і зникнень у центральному Середземномор’ї з 2014 року, у тому числі понад 220 цього року, що робить його найнебезпечнішим маршрутом мігрантів у світі.

Переважна більшість човнів для мігрантів відправляється з Північної Африки, але за останні два роки все більше їх відправляється з Туреччини, щоб уникнути тривалих і небезпечних подорожей через Єгипет і Лівію.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Туреччині стався новий землетрус, є жертва

     • 1297459 переглядiв

    "Щось намічається": Кім закликав сьогодні не ігнорувати тривогу

     • 3198514 переглядiв