ukenru
avakov-ne-viklyuchiv-politseyskoyi-misiyi-na-donbasi-nayblizhchim-chasom

Аваков не виключив поліцейської місії на Донбасі найближчим часом

 • 4928 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що завдяки продовженню санкцій і тиску "путінському режиму" доведеться поступитися, і Україні вдасться повернути свої території із залученням поліцейської операції. Про це він сьогодні сказав під час IX Національного експертного форуму у Києві, передає УНН.

"Механізмом санкцій, який уведений, механізмом тиску на путінський режим, механізмом реакції на окупацію наших територій Донбасу і Криму, наші партнери і наш цивілізований світ нас підтримує. Завдяки цьому ми повинні чітко сформулювати – у найближчий час, якщо така позиція залишиться, ми маємо надію і шанси про те, що путінський режим змушений буде поступитися цьому тиску і ми повернемо свої окуповані території", - переконаний міністр.

Повернення окупованих територій, наголосив Аваков, є не простим процесом і це не військова операція.

"Це складна операція, яка складається з кількох компонентів. Перш за все, комунікаційний, інформаційний. Технічно – це, скоріш за все, буде поліцейська операція, без застосування військових сил. І ми спробували у МВС, РНБО обговорювати і дискутувати навколо цієї теми – як бути готовим до такого механізму", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єльченко назвав варіанти для відправки миротворців на Донбас

У цьому контексті, за його словами, пропонується як один з варіантів "механізм малих кроків", який запропоновано вибудувати в той момент, коли всі сторони, які беруть участь в конфлікті, зрозуміють, що можна рухатися вперед.

"У той момент, коли миротворці перетворяться з розмов в реальну силу, яку можна буде використовувати", - зазначив міністр.

Такий механізм, зауважив Аваков, не суперечить тому механізму, який запропонований Президентом, а є одним з можливих варіантів вирішення ситуації в межах миротворчої місії.

"Цей механізм пропонує введення не 40 тис. миротворців одночасно, бо як я розумію, що 40 тис. миротворців - це ціла армія, і не так легко її реалізувати, а, скажемо, 2 тис. миротворців", - уточнив він.

Нагадаємо, Клімкін закликав посилити міжнародний тиск на Росію і ввести миротворців на Донбас.

Українські Національні Новини

Політика