ukenru
auditori-yes-zayavili-pro-chastkovu-efektivnit-dopomogi-yevrosoyuzu-dlya-ukrayini

Аудитори ЄС заявили про часткову ефективніть допомоги Євросоюзу для України

 • 12623 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Допомога ЄС Україні мала "обмежений вплив" і, незважаючи на імпульс для реформ з тих пір, досягнуті до цього часу результати залишаються "крихкими". Про це йдеться у новому звіті Європейської рахункової палати, передає УНН.

"Протягом більшої частини періоду аудиту нестабільні політичний, законодавчий і адміністративний контекст обмежували ефективність допомоги ЄС", - зазначили аудитори, оцінюючи, чи доводять свою ефективність допомога Єврокомісії і Європейська служба зовнішніх справ в підтримці реформ в Україні.

Вони розглянули галузі управління державними фінансами та боротьбу з корупцією, а також газовий сектор у період між 2007 і 2015 роками.

Співпраця ЄС і України просунулася після подій Майдану у 2014 році, зазначили аудитори, але проблеми, які стоять перед Україною, досі значною мірою впливають на процес з реформами і "пов'язані з колишніми і новими олігархами ризики залишаються високими".

Вказано, що ЄС оперативно відреагував на кризу 2014 року пакетом допомоги у 11,2 млрд євро, розрахованого на сім років.

"Але це рішення було дією у надзвичайній ситуації. ЄС виділив і витрачав великі суми грошей швидко і без попереднього узгодження своєї стратегії", - йдеться у звіті.

"Підтримка ЄС для України залишається роботою у прогресі, незважаючи на хороші зусилля Єврокомісії. Під час нашого аудиту була сильна політична відданість реформі державного управління. Але зміни в системі управління поставили під загрозу реформи і низький рівень заробітної плати створив простір для корупції. Для досягнення цілей необхідні подальші кроки", - сказав член Європейської рахункової палати Саболч Фазакас.

Українські Національні Новини

Політика