ukenru
audit-naftogazu-venediktova-povidomila-pro-kriminalni-provadzhennya

Аудит Нафтогазу: Венедіктова повідомила про кримінальні провадження

 • 13411 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Правоохоронці розслідують кілька кримінальних проваджень щодо діяльності компанії НАК “Нафтогаз України” і акту держаудиту щодо перевірки компанії. Про це заявила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова під час виступу зі звітом у парламенті, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Стосовно компанії, яку ви зазначили (НАК “Нафтогаз України” – ред.), в тому числі стосовно акту, про який ви говорили, в нас є декілька проваджень, слідство у нас триває. Ці справи для нас не є якимись невідомими. Вони так само заслуховуються раз на два тижні. Як тільки ми вийдемо на конкретні результати, про це будуть відомості на сайті ОГП”, - сказала Венедіктова.

Деталі

Заява Генпрокурора пролунала у відповідь на запитання нардепа Олексія Кучеренка, яке стосувалося акту державного аудиту щодо перевірки компанії.

“Я дуже уважно ознайомився і хочу задати просте питання: які ще факти, окрім наведених у цьому акті, треба для того, щоб раз і назавжди вирішити питання з керівництвом, злочинною діяльністю керівництва НАК “Нафтогаз”, - сказав нардеп.

Що було раніше

У листопаді минулого року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що розслідування щодо негативних результатів аудиту НАК "Нафтогаз України" проводить Служба безпеки України.

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що ревізори Держаудитслужби за результатами проведеного аудиту нібито нарахували недоліків і порушень у роботі Нафтогазу на 225 млрд гривень, що нібито призвело до прямих втрат компанії на суму понад 75 млрд грн. Нафтогаз не згоден із висновками аудиторів і пояснив причини правових колізій, пов'язаних із регулюванням його діяльності.

Однак, Держаудитслужба пізніше офіційно спростувала цю інформацію, назвавши її недостовірною.

Українські Національні Новини

Економіка