ukenru
asad-khoche-bachiti-bilshe-rosiyskikh-baz-i-viysk-v-siriyi-na-postiyniy-osnovi

Асад хоче бачити більше російських баз і військ в Сирії на постійній основі

 • 444168 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Президент Сирії Башар Асад заявив у четвер, що він вітатиме будь-які російські пропозиції щодо створення нових військових баз та збільшення чисельності військ у його країні, припускаючи, що російська військова присутність там має стати постійною, інформує УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

За словами Асада, Сирія вітатиме будь-які пропозиції росії щодо створення нових військових баз та збільшення чисельності російських військ, і вони не обов'язково мають бути тимчасовими.

"Ми вважаємо, що розширення російської присутності в Сирії - це добре", - сказав Асад в інтерв'ю. "Військова присутність росії в будь-якій країні не повинна ґрунтуватися на чомусь тимчасовому".

"Ми вважаємо, що якщо росія має бажання розширити бази або збільшити їх кількість, то це технічне чи логістичне питання".

Асад також підтримав війну росії в Україні та заявив, що Дамаск визнає території, на які росія претендує в Україні.

"Оскільки це мій перший візит з початку спецоперації в Україні, я хотів би повторити позицію Сирії на підтримку цієї спецоперації. Я кажу, що це російські території, і навіть якби війни не було, це історично російські території", - сказав Асад.

Асад додав, що росія та Сирія планують підписати угоду про економічне співробітництво найближчими тижнями.

Доповнення

Роки Асада на посту президента були визначені конфліктом, який розпочався у 2011 році з мирних протестів, а потім переріс у багатосторонній конфлікт, який розколов країну.

Москва надала сильну політичну підтримку Асаду в ООН та активно виступила посередником, щоб допомогти відновити зв'язки його уряду з регіональними державами. Військова підтримка Асада з боку росії також допомогла йому переламати перебіг громадянської війни.

Жорстоке придушення протестів 2011 року, що почалося під час повстань Арабської весни, спровокувало криваву та складну громадянську війну, яка забрала понад 500 000 життів і залишила мільйони переміщених осіб.

Уряд Асада був політично ізольований з початку війни, але після лютневого землетрусу йому дзвонили та допомагали арабські лідери.

Міжнародне співчуття після землетрусу, змусило деякі країни закликати до діалогу з Сирією та повернення країни до Ліги арабських держав.

У рамках зближення, що триває, міністри закордонних справ Єгипту та Йорданії нещодавно здійснили свій перший візит до Дамаску з початку війни.

Українські Національні Новини

Новини Світу