ukenru
arsenal-boyepripasiv-viyavleno-na-prikarpatti

Арсенал боєприпасів виявлено на Прикарпатті

 • 10516 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. В Івано-Франківській області співробітники СБУ спільно з Національною поліцією арсенал боєприпасів. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Оперативники спецслужби встановили, що засоби ураження у себе вдома зберігав мешканець обласного центру, який неодноразово був на сході України", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку в квартирі зловмисника правоохоронці вилучили предмети схожі на боєприпаси, зокрема три міни МОН-100 і МОН-50, п’ять протипіхотних мін інших типів та три мінних універсальних, електродетонатор, постріли до підствольних гранатометів, чотири ручні гранати різних типів та запали до них, піротехнічні патрони, порошкоподібні та пресовані хімічні речовини в кустарній упаковці. У чоловіка також виявлено радянський військовий навчально-методичний посібник з підготовки диверсантів "Методика спеціальної та тактико-спеціальної підготовки позаштатних саперних відділень". Він надрукований в одній з радянських військових частин, що була залучена до бойових дій в Республіці Афганістан.

Вилучені засоби ураження направлені на експертизу. За фактом незаконного поводження з боєприпасами та вибуховими речовинами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) Кримінального кодексу. Тривають слідчі дії для встановлення реальних мотивів зберігання чоловіком арсеналу.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області сержант Збройних сил України під час конфлікту кинув гранату — 9 осіб отримали осколкові поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП