ukenru
armiya-rf-vitrachaye-strategichni-resursi-dlya-taktichnoyi-perevagi-i-vbivaye-tsivilnikh-britanska-rozvidka

Армія рф витрачає стратегічні ресурси для тактичної переваги і вбиває цивільних - британська розвідка

 • 154362 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Тип використаної для атаки на колону цивільних на околиці Запоріжжя свідчить про нестачу в армії рф боєприпасів, особливо високоточних ракет великої дальності - і росія витрачає стратегічно цінні військові ресурси у спробі отримати тактичну перевагу. Про це йдеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Як вказує британська розвідка, росія швидше за все вдарила по гумколоні на околиці Запоріжжя російської ракетою ППО великої дальності, використавши її для наземної атаки.

"Російський запас таких ракет, швидше за все, обмежений і є цінним ресурсом, призначеним для знищення сучасних літаків і ракет, що наближаються, а не для використання проти наземних цілей. Його використання для наземної атаки майже напевно було викликано загальною нестачею боєприпасів, особливо високоточних ракет великої дальності", - зазначають у МО Британії.

Того ж дня, нагадали у британському Міноборони, президент путін підписав договори про анексію територій Запорізької та інших частин окупованої України.

"росія витрачає стратегічно цінні військові ресурси, намагаючись отримати тактичну перевагу, й у процесі вбиває мирних жителів, яких вона тепер називає своїми громадянами", - підкреслили у МО Британії.

Доповнення

Кількість загиблих внаслідок російських ракетних ударів по гуманітарній колоні в Запоріжжі сягнула 30. Збільшилось також число поранених - 88.

Українські Національні Новини

Війна