ukenru
armiya-rf-otrimala-bronemashini-tigr-z-distantsiyno-kerovanim-boyovim-modulem

Армія РФ отримала бронемашини "Тигр" з дистанційно керованим бойовим модулем

 • 17764 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Бронеавтомобіль "Тигр-М" з дистанційно керованим бойовим модулем "Арбалет-ДМ" прийнятий на озброєння російської армії. Про це повідомив генеральний директор компанії, що створила модуль, Дмитро Галкін, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"На підставі позитивних результатів державних випробувань, які підтвердили необхідні міноборони РФ тактико-технічні характеристики, бронеавтомобіль" Тигр-М" з бойовим модулем з дистанційним управлінням "Арбалет-ДМ" в кінці січня місяця прийнятий на озброєння збройних сил (Росії - ред.)", - сказав Д.Галкін.

За його словами, крім "Тигрів", військове відомство висловлює зацікавленість у встановленні "Арбалет-ДМ" на бронеавтомобілі сімейства "Тайфун", багатоцільові транспортери-тягачі МТ-ЛБ, а також недавно розроблені гусеничні бронетранспортери БТ-3Ф.

Як зазначається, "Тигр-М" з бойовим модулем "Арбалет-ДМ" вперше представлений на параді Перемоги у Москві 9 травня 2016 року. Озброєння модуля - кулемет "Корд" калібру 12,7 мм з боєкомплектом 150 патронів або кулемет ПКТМ калібру 7,62 мм з боєкомплектом 250 патронів. Модуль може захоплювати і автоматично супроводжувати цілі з місця і в русі, а телевізійна камера дозволяє розпізнавати ціль на відстані 2,5 км, тепловізійна - до 1,5 км. Прицільний комплекс також забезпечений лазерним далекоміром.

Нагадаємо, за даними SIPRI, Росія постачала бойовикам на сході України танки, бронетехніку, протитанкове озброєння і зенітні ракети.

Українські Національні Новини

Новини Світу