armiya-oboroni-izrayilyu-perekhodit-do-nastupnoyi-fazi-nazemnoyi-operatsiyi-v-gazi

Армія оборони Ізраїлю переходить до наступної фази наземної операції в Газі

 • 26529 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Минулої доби ЦАХАЛ взяв під контроль західну частину міста Газа, головного населеного пункту сектора Газа, і розпочав новий етап наземної операції. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант зазначив, що після взяття під контроль лікарні Аль-Шифа на півночі Гази, наступні цілі наземної операції ЦАХАЛу можуть переміститися на південь анклаву. Про це повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

Деталі

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, відвідавши штаб 36-ї бронетанкової дивізії ЦАХАЛ, заявив про перехід до наступної фази наземної операції в секторі Газа, а також про те, що наступні цілі наземної операції Армії оборони Ізраїлю будуть на півдні cектору Гази. Зокрема, були вже розкидані записки з проханням до населення залишити Хан-Юніс, що на півдні палестинського анклаву.

Доповнення

Також Йоав Галант зазначив, що ізраїльські військові зробили "важливі знахідки" в лікарні "Аш-Шіфа" на заході міста Газа.

На території лікарні, за даними ЦАХАЛ, виявлено командний центр терористичного угруповання ХАМАС, а також склад зброї, боєприпасів і спорядження бойовиків. З цього приводу армія оборони Ізраїлю опублікувала відео, на якому, як стверджується, показано розташований на території "Аш-Шіфи" вхід до тунелю, що використовувався терористами.

Ба більше, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив в інтерв'ю CBS, що одна з причин, через які ЦАХАЛ зайшов на територію лікарні "Аш-Шіфа", полягає в наявності "серйозних доказів" того, що на її території раніше перебувала частина заручників, яких утримували терористи в секторі Газа.

МОЗ сектору Гази відкинуло звинувачення в тому, що лікарні в Газі використовуються як бази бойовиків, а у ХАМАС опубліковані ЦАХАЛ відео кадри назвали постановочними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заявив про скорочення постачання артилерійських снарядів в Україну після початку війни між Ізраїлем і ХАМАС

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Євробачення-2024": названі 10 фіналістів національного відбору

     • 31657 переглядiв

    В Криму вдруге за ранок чули вибухи: що відомо

     • 36344 переглядiв

    На Філіппінах стався потужний землетрус магнітудою 7,2

     • 21946 переглядiв