ukenru
armiya-asada-prodovzhuye-obstrilyuvati-zonu-deeskalatsiyi-v-idlibi

Армія Асада продовжує обстрілювати зону деескалації в Ідлібі

 • 8472 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Режим Башара Асада і його прихильники продовжують наносити артилерійські удари по зоні деескалації в сирійському Ідлібі, незважаючи на досягнуту домовленість про припинення вогню. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Анадолу".

Сили режиму і проіранськи угруповання, незважаючи на досягнуту між президентами Туреччини та Росії домовленість в Сочі, продовжують наносити артилерійські удари по околицях Лазкійе, селах на півдні Ідліб, заході Алеппо, півночі і заході Хами.

Як повідомляє агентство "Анадолу" з посиланням на достовірні джерела, удари наносяться по селах Ель-Латамна і Ебу-Убейда в Хамі, Рашідін і Кафр-Хамра - в Алеппо, Теманія і Тель-Мерак - в Ідлібі, Куртдаги - в Лазкійе.

Артилерійські удари стали менш інтенсивними, ніж в період до досягнення домовленості про припинення вогню. Однак обстріли призвели до загибелі одного і поранення шести мирних жителів.

Контролюючі регіон опозиційні угруповання і бойовики "Хайят Тахрір аль-Шам" завдали у відповідь артилерійські удари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За місяць в Сирії незаконно затримали майже 700 осіб

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах.

За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені покинути свої будинки. 4,8 мільйона чоловік знайшли притулок за межами країни.

Нагадаємо, в серпні 2018 року в Сирії вбито 391 мирного жителя, в тому числі 66 дітей і 37 жінок.

Українські Національні Новини

Новини Світу