ukenru
arma-shukaye-prokuratura-prositime-konfiskatsiyi-pravookhorontsi-poyasnili-scho-chekaye-na-kompaniyi-tarpana

АРМА шукає, прокуратура - проситиме конфіскації: правоохоронці пояснили, що чекає на компанії Тарпана

 • 182895 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Одеська обласна прокуратура у ході досудового розслідування через Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), встановлює усі активи Руслана Тарпана - головного підозрюваного у розкраданні держкоштів на проекті “Глибоководний випуск”. Надалі правоохоронці ініціюватимуть звернення до компетентних органів України щодо подальшої конфіскації тих активів підозрюваного, у яких є російський слід. Про це УНН повідомили в прокуратурі Одеської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінекономіки вивчить компанії Тарпана у межах підготовки списку активів, що підлягають відчуженню на користь України

Цитата

“Після отримання запитуємої інформації від Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а також встановленні підстав, за яких вищевказані активи можуть підлягати спеціальній конфіскації у відповідності до ЗУ “Про основні засади примусового вилучення об’єктів права власності російської федерації та її резидентів” відділом Одеської обласної прокуратури буде ініційовано відповідне звернення”, - наголосили у прокуратурі.

Окрім того, прокуратура вже скерувала на виконання в АРМА ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду, якою накладено арешт на об’єкти незавершеного будівництва “Глибоководний випуск”, що "будували" за держкошти компанії Тарпана.

Нагадаємо

Руслан Тарпан ще з 2017-го розшукується МВС, а наразі перебуває у міждержавному розшуку. Попри війну правоохоронці здійснюють оперативно-розшукові заходи з метою екстрадиції Тарпана, який наразі, ймовірно, перебуває в ОАЕ.

Окрім того, що Тарпану обраний запобіжний захід у вигляді заочного тримання під вартою, низка народних депутатів вважають його колаборантом, бо він “давно працює на російські інтереси”.

Також журналісти виявили, що афілійовані з Тарпаном компанії, які й досі працюють в Україні, контролюються з росії та мають зв'язок з “опзж”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП