ukenru
arkhimandrit-upts-mp-stav-v-o-namisnika-kiyevo-pecherskoyi-lavri

Архімандрит УПЦ МП став в.о. намісника Києво-Печерської Лаври

 • 301485 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Очільник ПЦУ митрополит Епіфаній призначив виконувача обов’язків намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (ПЦУ). Ним став архімандрит від УПЦ МП Авраамій (Лотиш), який перейшов до ПЦУ. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт ПЦУ.

Повідомляється, що член Духовного собору Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій (Лотиш) звернувся до Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, як Священноархімандрита обителі, з проханням затвердити його в числі братії у складі монастиря Православної Церкви України.

Цитата

«Блаженнійший Митрополит Епіфаній задовольнив його прохання та благословив отцю Авраамію виконувати обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у складі Православної Церкви України», - йдеться в повідомленні.

Також Предстоятель ПЦУ звернувся до уряду з проханням надати у користування українській Лаврі приміщення для звершення богослужінь, проживання братії та монастирської діяльності. Митрополит Епіфаній висловив сподівання, що держава допоможе захистити намісника і монастир від можливих провокацій з боку прихильників Московського патріархату.

Доповнення

Сьогодні УПЦ МП має покинути Києво-Печерську Лавру.

В УПЦ (МП), представники яких, як вказували у МКІП, зобов’язані покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня, стверджують, що "жодного документа", який зобов'язує їх сьогодні покинути монастир, "не існує".

У МКІП 10 березня заявили, що "УПЦ (МП) зобов’язана покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня". Як повідомили у міністерстві, договір користування Києво-Печерською Лаврою розривається з 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує УПЦ МП в Лаврі.

Українські Національні Новини

Політика