arhentyna-mozhe-spryiaty-obiednanniu-latynskoi-ameryky-navkolo-ukrainy-zelenskyi

Аргентина може сприяти об’єднанню Латинської Америки навколо України - Зеленський

 • 33086 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ зазначив, що Аргентина може об’єднати країни Латинської Америки навколо України та відіграти одну з провідних ролей в імплементації Української формули миру, пише УНН.

Ми зацікавлені, щоб Аргентина відігравала одну з ключових ролей у Формулі миру як дуже бажаний представник Латинської Америки

 – сказав Володимир Зеленський.

"Я дуже зацікавлений в об’єднанні Латинської Америки навколо України. Для нас це об’єднання навколо правди. Я зацікавлений у саміті Україна – Латинська Америка. І тут я хотів би, щоб Хав’єр Мілей також нам допоміг в активізації та організації такої платформи", – додав президент.

Деталі

На думку Володимира Зеленського, Україна та Аргентина мають можливість співпрацювати в багатьох напрямках. Зокрема в енергетичному, щоб у рази наростити товарообіг між двома державами. А також в військовій сфері, безпековій та в напрямку діджеталізації.

Окрім цього президент зауважив, що росія завжди дотична до тих конфліктів, які сьогодні спалахують у різних куточках світу, тому питання безпеки таке важливе, зокрема й для країн Латинської Америки.

Нагадаємо

Вчора в Володимир Зеленський прибув в Буенос-Айрес, щоб відвідати інавгурацію новообраного президента Аргентини Хав’єра Мілея. 

Під час поїздки він також зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору. Лідери країн країн обговорили низку питань, серед яких: підтримка, співпраця та можливість проведення саміту Україна-Латинська Америка. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з представниками української громади в Аргентині

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Реєстр декларацій відкрито: хто з міністрів подав декларації

     • 31372 переглядiв

    У 2023 році у світі відбувається 183 регіональні конфлікти - Bloomberg

     • 28334 переглядiв

    Зеленського запросили у США виступити перед сенаторами

     • 31706 переглядiв