ukenru
arestovich-pro-vikonannya-minskikh-ugod-rosiyska-dobra-volya-kulgaye

Арестович про виконання Мінських угод: російська добра воля кульгає

 • 17324 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Наразі Україна не розглядає альтернатив Мінським домовленостям, але Росія виконує домовленості лише зі своє "доброї волі", яка в неї "кульгає". Про це в ефірі програми "Народ проти з Наташею Влащенко" заявив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович, інформує УНН.

"Ми виконуємо Мінські домовленості. Мало того, ми поки не розглядаємо жодної іншої альтернативи, крім цих домовленостей. Друге, ці домовленості ми сприймаємо як такі, які не мають статусу міжнародного договору і які не є обов’язковими до виконання. А політичні домовленості виконуються не в обов’язковому порядку, а коли є добра воля сторін на їх виконання. Поки вона є, з точки зору України, вона є. А російська добра воля специфічна – вона кульгає", — заявив Арестович.

Також він зазначив, що є труднощі у виконанні низки пунктів домовленостей.

"Однак Росія не виходить з "мінського" формату. Це підтверджено президентом Росії Путіним. І поки всі сторони розглядають його як єдину платформу, згідно з якою можна домовитись. Але там є політична частина, яку складно узгоджувати та впроваджувати в життя, тому є багато різночитань. І друга, тактична – повернення полонених, відкриття КПВВ – ця частина просувається успішніше, хоча і там є труднощі. Просуваємося по міліметру", — сказав він.

Відзначимо, що у Кремлі вважають, що у виконанні Мінська нібито "неозброєним оком помітна пасивність Києва". На думку прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова врегулювання в Україні “стає все складніше з плином часу”.

Нагадаємо, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук запропонував представникам ОБСЄ створити єдиний документ з пропозиціями з урегулювання ситуації на Донбасі для ухвалення його лідерами “нормандського формату”. 

Українські Національні Новини

Політика