ukenru
aresht-chotirokh-ukrayinskikh-moryakiv-prodovzhili-sche-na-tri-misyatsi

Арешт чотирьох українських моряків продовжили ще на три місяці

 • 7953 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Сьогодні, Лефортовський суд Москви ухвалив клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою відносно військовополонених українських моряків до 24 липня, передає УНН.

"На три місяці, нуль днів, а всього - 7 тижнів 29 діб, до 24 липня 2019 року. Рішення може бути оскаржене в Московському міському суді, в перебігу трьох днів", - сказала вирок суддя.

Відразу ж після оголошення вироку українські військовополонені вигукнули: "Слава Україні!", демонструючи свою незгоду з вердиктом суду.

Додамо, український військовим морякам інкримінують порушення закону по ч.3 ст. 322 КК РФ "Незаконне перетинання Державного кордону Російської Федерації" (карається позбавленням волі на строк до шести років ").

Нагадаємо, 25 листопада 2018 прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Нагадаємо, вчора, 16 травня, Україна звернулася в міжнародний суд для звільнення полонених моряків.

Українські Національні Новини

Політика