ukenru
arabska-koalitsiya-zavdala-ryad-aviaudariv-po-stolitsi-yemenu

Арабська коаліція завдала ряд авіаударів по столиці Ємену

 • 11386 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією завдала серію ударів по позиціях повстанців з руху хуситів в столиці Ємену Сані. Про це повідомляє Al Arabiya, передає УНН.

"Були атаковані табір 1-ї бронетанкової дивізії на північ від столиці, а також військово-повітряна база аль-Дулеймі. Крім того, атаки зазнали підрозділи системи ПРО (протиракетна оборона - ред.) хуситів в районі Джадар. Також удар був нанесений по тренувальному табору, розташованого неподалік будинку президента", - йдеться у повідомленні.

За даними Sky News Arabiya, раніше коаліція попередила, що проводить в Сані спецоперацію проти інфраструктури хуситів. Там закликали мирних жителів не наближатися до цілей, які можуть піддатися бомбардуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ємені обстріляли спостерігачів ООН

Нагадаємо, збройне протистояння в Ємені загострилося з весни 2015 року, коли в конфлікт втрутилася коаліція арабських держав на чолі з Саудівською Аравією. Відтоді війська коаліції регулярно завдають ударів з повітря по позиціях повстанців-хуситів. У громадянській війні в країні загинуло понад 10 тисяч осіб, кажуть у ВООЗ.

США закликали Ер-Ріяд зупинити бойові дії в Ємені, а також підтримати зусилля спеціального посланника ООН по Ємену Мартіна Гріффітса з пошуку мирного вирішення конфлікту. У листопаді 2018 року Пентагон припинив підтримку авіаударів саудівської коаліції: США відмовилися проводити дозаправку саудівських літаків при авіаударах по хуситах.

Як повідомляв УНН, раніше в Аммані під егідою ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста завершилися дводенні переговори сторін єменського конфлікту щодо обміну полоненими.

Українські Національні Новини

Новини Світу