ukenru
apelyatsiyniy-sud-zalishiv-luganskogo-eks-podatkivtsya-pid-vartoyu

Апеляційний суд залишив луганського екс-податківця під вартою

 • 7838 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Апеляційний суд міста Києва залишив луганського екс-податківця Олександра Антіпова під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн, повідомляє УНН.

Таким чином, суд відхилив скаргу адвокатів екс-податківця, а рішення Печерського суду залишив без змін.

Як раніше повідомляв УНН, О.Антіпов був затриманий в ході реалізації масштабної спецоперації Головної військової прокуратури та Нацполіції. Разом з іншими екс-податківцями він підозрюється у співучасті в організованій екс-міністром О.Клименко схемі по приховуванню податків від бюджету.

О.Антіпову інкримінують нанесення збитку державі на суму близько 7 млрд грн. При цьому майновий стан родини підозрюваного оцінено у 60 млн грн, що в двадцять разів перевищує їх офіційний сукупний дохід з 1998 року.

Злочинна схема О.Клименко, за даними слісдтва полягала в створенні так званих “податкових майданчиків” та “програмних підприємств”.

Принцип “податкових майданчиків” полягав в тому, щоб замість сплати податків до державного бюджету, бізнес користувався послугами програмних підприємств, які фактично переводили безготівкові кошти в готівку, сплачуючи до бюджету лише 6,67%.

Правоохоронці впевнені, що програма діяла на державному рівні і адмініструвалася керівництвом Міністерства доходів і зборів, зокрема безпосередньо міністром тих часів Олександром Клименком. На оперативних нарадах з підлеглими О.Клименко вживав терміни “державна програма” і “програмне підприємство”. Самому О.Клименку вже оголосили підозру за фактом нанесення збитків державі на суму 96 млрд грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП