ukenru
apelyatsiyniy-sud-tbilisi-vidmoviv-saakashvili-u-zvilnenni-za-stanom-zdorovya

Апеляційний суд Тбілісі відмовив Саакашвілі у звільненні за станом здоров'я

 • 1564296 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Тбіліський апеляційний суд відхилив позов адвокатів ув'язненого третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

Деталі

Захист намагався оскаржити рішення Тбіліського міського суду від 6 лютого, який залишив у висновку Саакашвілі, визнавши таким, що не має підстав клопотання про відстрочення вироку та звільнення за станом здоров'я.

Апеляційний суд заявив, що не знайшов правових підстав для задоволення скарг адвокатів на це рішення.

Рішення Тбіліського міського суду залишається без змін.

Захист Саакашвілі звертає увагу, що Апеляційний суд ухвалив рішення відхилити скаргу без слухань сторін лише на підставі матеріалів справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол передав владі Грузії звернення-демарш ЄС щодо Саакашвілі

Нагадаємо

Раніше незалежна експертиза центру «Емпатія» заявила, що про понад 20 діагнозів, які у комплексі створюють загрозливу картину. У тому числі йдеться про кахексію — неконтрольовану втрату ваги більш ніж на 40 кг, анорексію, прогресуючу деменцію, захворювання опорно-рухового апарату та нервову систему.

В уряді Грузії відкидають передачу Саакашвілі на лікування іншій країні. Влада Грузії наполягає, що розмови про критичний стан Саакашвілі є частиною піар-кампанії, а сам він злочинець, який симулює з метою домогтися свого звільнення.
Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі нещодавно заявив під час дискусії на Мюнхенській безпековій конференції, що Саакашвілі — «добрий актор» і його критичний стан — це інсценування.

Лікарі «Вівамед» минулого тижня підтвердили тенденцію до погіршення стану здоров'я Саакашвілі, назвавши основною причиною «незбалансоване харчування». Зокрема, ендокринолог заявила, що Саакашвілі споживає всього 300-400 калорій на день, за рекомендованих не менше 1700, «але продовжує харчуватися на власний розсуд».

Минулого тижня, 22 лютого, вага Саакашвілі була зафіксована клінікою «Вівамед» у 67,2 кілограма. За три тижні він втратив ще 2,5 кг – 28 січня клініка повідомляла про вагу 69,7 кілограмів.

У в'язницю після арешту Михайло Саакашвілі надійшов із вагою 116 кг при зростанні 195 см.

Українські Національні Новини

Політика