ukenru
antireyderskiy-soyuz-sbu-tisne-na-novikh-aktsioneriv-motor-sich-schob-zirvati-zbori-aktsioneriv-v-interesakh-boguslayeva

Антирейдерський союз: СБУ тисне на нових акціонерів "Мотор Січ" щоб зірвати збори акціонерів в інтересах Богуслаєва

 • 19761 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Служба безпеки України і колишній власник контрольного пакета акцій ПАТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв роблять останні судомні спроби зірвати збори акціонерів 31 січня 2021 року. Про це заявив Андрій Семидідько, виконавчий директор Антирейдерського союзу підприємців України, передає УНН.

Таким чином експерт прокоментував виклик на допити в СБУ відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського. Одна з компаній бізнесмена - МС-4, що входить до групи DCH - також є міноритарним акціонером ПАТ "Мотор Січ", а в цілому DCH чекає дозволу на концентрацію 25% акцій. Як відомо, Ярославський спільно з бізнесменами з Китаю планує розвивати авіаційну промисловість України, включаючи авіаційне двигунобудування на цьому заводі в Запоріжжі.

"До сих пір менеджменту Богуслаєва вдавалося за допомогою різних маніпуляцій блокувати проведення зборів акціонерів на "Мотор Січ", і зберегти за собою неподільну владу на підприємстві всупереч закону після зміни власників контрольного пакета акцій. Законних способів заборонити волевиявлення акціонерів немає, адже проводити збори акціонерів і управляти компанією - це їх право і навіть обов'язок. І виклики Ярославського на допити - це останні спроби чинити тиск на акціонерів, щоб зірвати загальні збори акціонерів", - сказав Семидідько.

За його словами, нинішні дії СБУ з усією очевидністю підтверджують, що Служба підіграє Богуслаєву, щоб він і далі міг контролювати "Мотор Січ" всупереч волі нових власників контрольного пакета акцій і всіх інших міноритарних акціонерів компанії.

"Спочатку були арештовані акції, але цього виявилося мало, щоб зберегти контроль Богуслаєва над "Мотор Січ", що автоматично означає заборону видавати реєстр акціонерів. Навіть коли минулого літа з'явився Ярославський в якості партнера китайців, вони думали, що надійно заблокували акціонерам доступ на підприємство. Але збори акціонерів виявилося для них несподіванкою. СБУ нічого не робила з серпня (моменту появи Ярославського в розкладі), а ось з 31 грудня, коли було оголошено про збори, активувалися і почав вакханалію з допитами. Абсолютно, очевидно, що це протизаконний тиск, спрямований на зрив заходу", - переконаний експерт.

У той же час, Семидідько вважає, що такі відверто протиправні дії СБУ не зупинять акціонерів, які готуються провести збори.

"Якщо у Богуслаєва, Служби безпеки або ще у когось є розумні аргументи проти проведення зборів - то потрібно не писати пасквілі на сайті підприємства і тиснути допитами, а можна піти в суд і там пояснити свою позицію, спробувати домогтися заборони на проведення зборів акціонерів. Хоча це в принципі неможливо зробити в правовому полі. Але в суді Богуслаєву і його менеджерам нічого сказати - законних підстав не допускати акціонерів до управління підприємством у них немає", - пояснив те, що відбувається навколо "Мотор Січ" Андрій Семидідько, який вважає цю ситуацію одним з найгучніших рейдерських захоплень останніх років.

Українські Національні Новини

Економіка