ukenru
antipandemichnu-likarnyu-planuyut-stvoriti-na-odeschini-za-dopomogoyu-avstriytsiv

Антипандемічну лікарню планують створити на Одещині за допомогою австрійців

 • 11664 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Керівництво Одеської області планує залучити австрійську компанію "Vamed" для проектування та будівництва лікарні для екстреної допомоги в ході пандемій. Про це йшлося на зустрічі керівництва Одеської області з керівництвом цієї австрійської бізнес-структури, пише УНН.

В ході зустрічі сторони обговорили питання створення робочої групи для узгодження всіх деталей проекту.

Деталі

Компанія "Vamed" успішно реалізувала понад 900 проектів у 95 країнах світу. Партнерами компанії є всесвітньо відома клініка "Шаріте" в Німеччині, національний дослідницький центр здоров'я матері і дитини в Астані (Казахстан), медичний центр в лівійському місті Тріполі і лікарня місті Аль-Айн (ОАЕ). Компанія спеціалізується на питаннях медичного інжинірингу та будівництва лікувальних установ і розробок проектів індивідуального застосування приладів штучної нирки.

В Одеській області фахівці "Vamed" виробляють технічне обслуговування обладнання в Ізмаїльській лікарні та Інституті Філатова. Як повідомляється в офіційних джерелах, 77% акцій компанії належить німецькому концерну "Fresenius", 13% - у власності держави Австрія.

Відзначимо, що за даними на 13 липня, в Одеській області зафіксовано 36 нових випадків захворювання COVID-19 (141 095 заражень з початку пандемії). За даними Міністерства охорони здоров'я, 13 липня від ускладнень "ковіду" помер один житель регіону (2998 смертей за весь час). Одужали 26 осіб за добу (137 441). "Ковідні" лікарні в області завантажені на 11,9% (264 ліжка з 2214). Першу дозу вакцини вчора отримали 2643 жителі Одеської області (104 068), а другу - 1683 (41 088).

Українські Національні Новини

Здоров'я