anomalna-speka-v-ukraini-ta-yevropi-u-dtek-poperedyly-pro-osoblyvyi-defitsyt-v-enerhosystemi

Аномальна спека в Україні та Європі: у ДТЕК попередили про особливий дефіцит в енергосистемі

 • 21383 переглядiв

Через аномальну спеку в Європі, зокрема в Україні, сьогодні вдень очікується особливий дефіцит електроенергії в енергосистемі країни, що потенційно може призвести до відключення електроенергії в багатьох містах.

У зв'язку з аномальною спекою в Європі, зокрема в Україні, сьогодні вдень в енергосистемі країни прогнозується особливий дефіцит. Про це пише УНН з посиланням на ДТЕК.

Деталі

Сьогодні в Україні та Європі аномальна спека. Погодні умови дають додаткове навантаження на енергосистему, серйозно пошкоджену ворогом за останні 4 місяці. За інформацією від Укренерго особливий дефіцит очікується з 16:00 до 23:00

- йдеться в дописі. 

Енергетики попередили, що у зв'язку з цим у багатьох містах можуть застосовуватись відключення світла у світло-сірих зонах графіків.

Графіки відключень світла по областях поглиблено перевірять на тлі скарг - Держенергонагляд11.07.24, 13:30

Для міста Києва, Київської, Одеської, Дніпропетровської та Донецької області це означає, що відключення світла відбуватиметься також і в світло-сірих зонах графіків 

- наголошують в ДТЕК.

Також в компанії підкреслили - якщо світло-сірій зоні відсутнє світло, це все ще дія графіка.

Нагадаємо

В Україні 12-го липня передбачається сильна спека з максимальною температурою повітря +42 градусів в південних регіонах. Синоптикиня Наталка Діденко попередила, що поступове послаблення спеки ймовірне із 20 липня.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі